El Molí

Actualitats

Guia de la collita de garrofa: criteris de qualitat, maneig collita i post-collita, entrega, preu, forma de pagament,  ...

Apertura oficial campaña 2024 

  • 02/09/2024: per entregues a l’Econau a l’Ametlla de Mar
  • 16/09/2024: per entregues directes a ComGar a MontRoig
  • 30/09/2024: per servei de recollida a la finca

Preu llotjes (08/07/2024) del mercat convencional en la Provincia

  • Baix Camp: 0,47€/kg
  • Tarragonès: 0,51€/kg
  • Baix Ebre-Montsià: 0,45€/kg

    Millor preu: 0,51€/kg

Primera processadora i moli de garrofa a Terres de l’Ebre

Gràcies a aquest projecte creem la primera processadora i moli de garrofa a Terres de l’Ebre per participar en una producció agrària ecològica sostenible i de proximitat que afavoreixi la fertilitat del sòl i la biodiversitat, fonamentalment garrofes, fruits secs, oli d’oliva, silvicultura, fruites, horta i aliments derivats dignificant la pagesia. 

Hem restaurat una maquina processadora de Garrofa del 1940 fabricada per Salvador Baldrich nascut a Reus. 

 

És la maquinària necessària per poder cobrir tot el procés de transformació de la garrofa, en concret, la part de neteja, triturat i obtenció del garrofí i de la polpa, que es la matèria primera amb la que obtindrem la 1ª farina de garrofa ecològica íntegrament produïda a Catalunya. Aprofitant el procés de rehabilitació s'ha realitzat una modelització de les peces per poder replicar parts de la màquina. La maquinària moderna necessària és molt costosa i recuperant aquesta màquina recuperem la història rural, industrial i agroalimentària de Catalunya. 

A més tindrem un assecador solar, un forn de gaz, un forn de biomassa (rocket owen) per torra i assecar el trossejat, el molí antienduriment per produir la farina i una ensacadora electrónica per poder oferir-vos la farina de garrofa crua (max 50ºC) o torrada en diversos formats. 

Assecada al sol i a la vora del mar… qualitat i proximitat gracies al Molí del Mar!

 

Com funciona? 

Les garrofes entren a la recepció on es neteja d'impureses com branques i pedres i posteriorment es pesen i s'apilen en palots. 

Al moment d'entrar en producció, es passen les garrofes per una línia de neteja amb aigua per treure la terra o el micro plàstics i segueixen el camí per una assecadora amb resistències i ventilació per treure-li l'humetat. 

Cauen en una línia de transport que permet una ultima inspecció visual abans d'entrar en la processadora que trosseja les garrofes i separa el garrofí i 3 mides de trossejat de la polpa de la garrofa. 

S'envasen les diverses parts en palots per la seva comercialització directa, o s'apilen per passar a l'àrea de assecat, torrat i molta.

Allí es molt el trossejat mes fi amb un moli antiendurriment per obtenir esta pols de polpa de garrofa micronitzada i posteriorment s'envasa, s'etiqueta i es prepara per l'expedició!

Esdeveniments

Certificat de Disseny en Permacultura

Botiga online