El Projecte

L'Econau, molt més d'un espai

L’Econau és un espai, un projecte, una xarxa, uns valors on tenen cabuda totes aquelles persones amb interessos pel cultiu de la garrofa i les fruits de secà, la natura, l’agricultura ecològica i regenerativa, la cuina amb productes locals i de alta calidad, el processament d’aliments en una forma ètica i sostenible, l’ecologia, la gestió de finques. És un projecte heterogeni, un model sostenible i ètic de sistema socioeconòmic amb una visió de funcionament intern basat en la sostenibilitat, la sociocràcia, la transparència, la responsabilitat social corporativa i el comerç just. Te l'horitzó de transformarse en Cooperativa integral de serveis i de consum, d’iniciativa social i sense ànim de lucre. 

Els objectius principals de l'associació son: 

- Participar en una producció agrària ecològica sostenible que afavoreix la fertilitat del sòl i la biodiversitat, fonamentalment garrofes, fruits secs, oli d'oliva, silvicultura, fruites, horta i aliments derivats, i a la vegada dignificant a la pagesia. 

- Transformar la producció agrícola de les sòcies en productes per al sector secundari i terciari augmentant-ne el valor afegit i contribuir a augmentar la rendibilitat de les seves produccions. 

- Distribuir productes ecològics i de proximitat fomentant el consum responsable, a la vegada que obrint nous mercats per als productes agroecològics i convertint-se en un referent transformador de l'economia social i solidària, fomentant l'autogestió, la sobirania alimentària i energètica i promovent relacions de gènere equilibrades. 

- Promoure la conservació del medi, afavorint la biodiversitat, fomentant l'estudi i la divulgació del patrimoni rural, cultural i natural, impulsant activitats educatives i de lleure a la natura i contribuint a un major benestar i a una relació equilibrada i sostenible entre les persones i el medi. 

Per a acconseguir els objectius estem posant en marxa un molí de farines olioses ecològic, un obrador compartit per a l'elaboració de productes derivats, la dinamització d'una aula mediambiental per promoure tallers de formació agroecològica, d'educació ambiental, activitats educatives i de lleure en la natura i de cura de les persones. 

En 2022, el projecte del Econau va ser seleccionat per a formar part d’un programa de mentoria - Ecological-HUB Terres de l’Ebre - durant 3 mesos. A més, va ser escollit com un ‘projecte Singulars’ pel programa d’Economia Social del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, amb dotació d’ingresos que va permetre la contractació de personal per a la seva posada en marxa. 
 

Esdeveniments

Certificat de Disseny en Permacultura

Botiga online