Qui som?

Som un grup de persones productores, transformadores, cuineres, ambientalistes que creiem en i volem la recuperació i la regeneració de la terra. Ens hem associat a l’EcoNau per promoure la producció, processament i elaboració de productes derivats de cultius autòctons. 

La Montse, el Stefan, l'Aurora, el Dani, la Cecile, la Luana, l'Ángel, la Sara i també els projectes de La Garrofina, L'Ecotròs, La Crême de la Crême Helados & Crêpes, El Plàncton Diving, La Permacultura Penyaflor som els primers socis pioners que vam apostar per aquest projecte. A més, treballem en sinergia amb la cooperativa agroecològica l'Enllaç de l'Ebre SCCL, Indústries Armengol, The Syrup Company, la cooperativa de cooperatives Comercial Garrofa i l'Associació Tataküa - escola bosc.

Com a element central hem escollit el garrofer, un arbre acostumat al nostre clima mediterrani de poques pluges i forts vents de mar. Pot arribar a viure més de mil anys i un sol arbre produir en un any més de cinc-cents quilograms de garrofa sense ajudes externes. És l’exemple de la resiliència i l’adaptabilitat a un entorn cada cop més hostil de temperatures elevades i sequeres continuades.

Volem empoderar la garrofa i convertir-la en molt més que el record de les històries dels nostres avis i àvies sobre com se la menjaven per a berenar. Volem que la garrofa tingui un espai a les nostres cuines per les seves nombroses qualitats nutritives (conté fibra, proteïna, calci, magnesi…) i enormes possibilitats com a ingredient per a cuinar i endolcir.

Empoderant la garrofa estem recuperant i revaloritzant els ritmes de la terra i de la natura, adaptant-nos als fruits que ens dona i que ens alliberen d’haver de consumir i comprar menjar que viatja molts quilòmetres fins arribar als nostres plats.

Volem crear i enfortir una nova xarxa de pagesia de petites finques cultivades amb cura per la terra i el medi ambient, que sovint són persones nouvingudes al món agrícola però coneixedores del moment d’emergència que estem vivint.

Volem convidar a aquells productors de “tota la vida” amb pràctiques de “sempre” a que escoltin el nostre projecte i les idees que tenim.

parada productes Econau

Volem que l’Econau sigui un espai de trobada per:

  • Compartir serveis conjunts amb la pagesia local, especialment amb aquella que no està familiaritzada amb el processos productius, venda i processament del producte. Persones amb finques petites a la zona de Tarragona i Castelló que tinguin pocs arbres i volen cuidar-los de manera respectuosa amb el medi i aconseguir un bon rendiment.
  • Persones que necessitin processar els seus productes vegans i ecològics en un obrador compartit, amb volums petits, ja sigui en moments puntuals o de manera continuada. 
    Persones que vulguin promocionar i fomentar la venda dels seus productes amb l’assistència de manera conjunta a fires i mercats de pagès i per la tienda online.
  • Consumidores que vulguin productes de proximitat, resilients amb el territori, que generin riquesa i llocs de treball i es tingui cura del medi ambient durant tot el seu procés.
  • Persones amb inquietuds per a formar-se en temàtiques agrícoles, de medi ambient, cuina o benestar del cos i de l’ànima.
  • Famílies amb necessitats d’una educació respetuosa per a la seva mainada, a la cerca d’un espai segur i respectuós on les criatures es puguin sentir còmodes per a desenvolupar el seu potencial (mental i físic).
  • Persones amb idees noves i ganes de ser part d’una comunitat activa per la defensa de la garrofa i del territori.

Socis promotors

Luana

Luana

Cuina de proximitat, hosteleria

Montse i Stefan

Montse i Stefan

Transformació de la garrofa

Aurora

Aurora

Educació ambiental, organització esdeveniments

Dani Méndez

Dani

Activista ambiental, mariner, pagès i preaccionista

Àngel

Àngel

Agricultura sintròpica, cultiu garrofa

Sara

Sara

Ensenyant, traductora i permacultura

Cecile

Cecile

Conreu de la garrofa, permacultura

Esdeveniments

Certificat de Disseny en Permacultura

Botiga online